[O2] O2 przeróbka na O2FL - robił już ktoś ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Manie3ek
    Classic
    • 2011
    • 4

pytanko

mam garaz na osiedlu. w odleglowsci ok 4 metrow staja mi przy chodniku samochody
    gdy nie bylo znaku b36 straz tlumaczyla sie ze nic nie moga zrobic itp..

nie wazne

wywalczylem znak b36 "pelnowymiarowy" tzn zgodny z takimi jak na drodze (jest powieszony na latarni ale rozmiar jest odpowiedni).

pyt 1

czy znak drogowy musi byc na slupku czy moze na tej latarni . latarnia stoi idealnie na rogu drogi wiec znak jest super widoczny i na odp wysokosci

teraz sytuacja .
    dzis ktos stanal na zakazie .zadzonilem po straż miejska mowie co i jak

wracam do domu i patrze za szyba goscia co stoi na zakasie jest kartka .
    mniej wiecej taka

"w zwiasku stania pojazdu o num rejst xxxxxx wzywamy wlasciciela dnia tego i tego na ulice taka i taka w CELU ZLOŻENIA WYJASNIENIA"

pyt 2

czemu nie wpieprzyli mu mandatu albo blokady na kolo tylko wzywaja go do wyjasnien w strazy miejskiej?
  • WojtekW
    Classic
    • 2010
    • 17

Cześć,

chciałem zapytać o przeróbkę zwykłej O2 na O2FL - z tego co widzę, potrzebna będzie maska, dwa błotniki, dwa reflektory + ew. dwa światła tylne + malowanie. Z robocizną powinno wszystko zamknąć się w 2000-2500 PLN.

Czy ktoś z Was robił taką przeróbkę ? Jakieś spostrzeżenia ? Czy stary zderzak przedni będzie pasował?

dzięki za uwagi

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Środek zostanie "stary" ?

Komentarz

• WojtekW
        Classic
        • 2010
        • 17

Tak. W założeniu środek zostaje taki jak był standardowo.

Komentarz

• blind_walker
          RS
          • 2010
          • 4533
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

WojtekW, nie rób tego.
          mkII 20VT (600h worked)
          Roooooomster

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8038
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

WojtekW, tu na forum tego nikt nie robił chyba, bo takie auto jest nie do sprzedania później , a jak już to za dużo niższą kwotę.

Czy ktoś z Was robił taką przeróbkę ? Jakieś spostrzeżenia ? Czy stary zderzak przedni będzie pasował?
            Zderzak przedni jest inny i dopasowany krzywizną do lampy, dodatkowo obydwa zderzaki są całe lakierowane, a OII przed FL ma dół i listwy czarne. Dodatkowo instalacja elektryczna do przerobienia. OII FL ma dzienne dodatkowo w halogenach czego OII przed FL nie ma.
            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Pulp
              Drive
              • 2009
              • 71
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

151KM by masters tuning

Komentarz

• Scyzor
                Classic
                • 2010
                • 28

Dolicz jeszcze tylny zderzak. Ma odblaski, które w wersji przedliftowej występowały tylko w RS.

Ale generalnie zgadzam się z blind_walker'em po co chcesz swojej Octavce zrobić taką krzywdę...?
                Pomijam już fakt, że jak będziesz chciał kiedyś sprzedać, to wszyscy będą ci zarzucać, że jest powypadkowa...

pzd
                Scyzor

Komentarz

• WojtekW
                  Classic
                  • 2010
                  • 17

Tego, że auto będzie niesprzedawalne się nie obawiam. Auto robię dla siebie - chcę nim jeździć ładnych kilka lat. Z zewnątrz wersja FL bardzo mi się podoba (zwłaszcza przód).

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8038
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez WojtekW
                    Tego, że auto będzie niesprzedawalne się nie obawiam. Auto robię dla siebie - chcę nim jeździć ładnych kilka lat
                    Z okresem jeżdżenia różnie bywa co nie zmienia faktu niesprzedawalności auta
                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• kowal 2002
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 5161

Zamieszczone przez AdamB
                      Zamieszczone przez WojtekW
                      Tego, że auto będzie niesprzedawalne się nie obawiam. Auto robię dla siebie - chcę nim jeździć ładnych kilka lat
                      Z okresem jeżdżenia różnie bywa co nie zmienia faktu niesprzedawalności auta
                      Nie przesadzajmy. Jak się to dobrze zrobi to nie będzie problemu ze sprzedażą, szczególnie na forum... Jak będzie dobrze utrzymane i będzie miało swoją "historię" na forum to w rozsądnej cenie pójdzie "od ręki". Nie kupiłbyś auta od np. Maru 123 dlatego, że ma pokombinowane np. zderzaki?

A swoją drogą to też nie bardzo pasuje mi przód nowej OII i gdybym mógł to wziąłbym nowy tył i stary przód...
                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• piotrek_os
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8162
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Scyzor, poczytaj najpierw troszku forum co mamy w autach powymieniane itd....a poźniej wycigaj wnioski o sprzedawalności tudziez niesprzedalności......np. mam nowa ori kierownice skórzana ze scauta.....- pewnie ktoś pomysli, ze stara była "zjechana".......mam lampke z superba....ktos pomysli, ze auto składak....etc :evil:
                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• aLBATROS
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 104

Myślę że fakt nie sprzedajności zależy od ludzkiej mentalności. Ja w swojej O2 mam misz-masz jakiego nikt na OCP nie ma. Tzn przedni zderzak dałem z wersji Sport Edition (jest z takim jeden klubowicz i w paru topicach się przewinął), tylny z RS, a listwy boczne z O2Fl (mają inny kształt i łatwiej się je maluje), no i oczywiście lotka.

Wracając do meritum sprawy kiedy skończyłem wszystkie modyfikacje (lipiec) szybko pokazał się odzew. Kiedy przyjechałem w sierpniu na przegląd w skodzie poinformowano mnie że moja O2 zaczyna zwracać na siebie uwagę innych kierowców Octavi i wtedy powiedziano mi jak komentują to ludzie:
                          1. Gościu zaczął mówić że widział O3!
                          2. Kolejny stwierdził że nie wie jakim trzeba być idiotą żeby przemalować RS na beż (mój fabryczny kolor)
                          3(NAJLEPSZY). Zaczyna mówić że widział dziwną 02 w beżu na co pracownicy salonu zaczynają mu tłumaczyć co zostało w O2 zmienione itp. na co on się pyta -"to jak? porządnego dzwona musiała mieć?)

Wniosek jest prosty. Ja trzymam stare zderzaki i stare listwy w garażu i ich nie sprzedaje.

Komentarz

• Scyzor
                            Classic
                            • 2010
                            • 28

Zamieszczone przez piotrek_os
                            Scyzor, poczytaj najpierw troszku forum co mamy w autach powymieniane itd....a poźniej wycigaj wnioski o sprzedawalności tudziez niesprzedalności......np. mam nowa ori kierownice skórzana ze scauta.....- pewnie ktoś pomysli, ze stara była "zjechana".......mam lampke z superba....ktos pomysli, ze auto składak....etc :evil:
                            Ja wiem jak to funkcjonuje kolego, to że Octavii z racji jej służbowego rodowodu w żaden (prawie) sposób nie modyfikuję, nie znaczy że nie wiem co się robi dla własnego samopoczucia z samochodami. Swego czasu też włożyłem sporo wysiłku, żeby zmienić wygląd swojego samochodu tak, by wyglądał na młodszy. I mówię tak jak mówię właśnie dlatego, że wówczas się nasłuchałem jak to musiałem mieć walony samochód. Inna sprawa że nigdy nie zweryfikowałem jego sprzedawalności bo i tak zmienił właściciela jako wrak bez prawa do rejestracji...
                            Tak czy siak nikomu nie zamierzam ubliżać ani krytykować z racji tego, że chce samochód zmodyfikować tak żeby mu się bardziej podobał. Zwracam tylko uwagę na wszystkie czynniki, które mogą zadecydować o podjęciu tych działań lub ich zaniechaniu. Lepiej chyba mieć świadomość konsekwencji tego co się robi, bo nie o wszystkim się zawsze pomyśli. Poza tym decyzja przecież i tak zawsze należy do zainteresowanego.

pzd
                            Scyzor

Komentarz

• keraj998
                              Rider
                              • 2008
                              • 359
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez aLBATROS
                              Myślę że fakt nie sprzedajności zależy od ludzkiej mentalności. Ja w swojej O2 mam misz-masz jakiego nikt na OCP nie ma. Tzn przedni zderzak dałem z wersji Sport Edition (jest z takim jeden klubowicz i w paru topicach się przewinął), tylny z RS, a listwy boczne z O2Fl (mają inny kształt i łatwiej się je maluje), no i oczywiście lotka.

Wracając do meritum sprawy kiedy skończyłem wszystkie modyfikacje (lipiec) szybko pokazał się odzew. Kiedy przyjechałem w sierpniu na przegląd w skodzie poinformowano mnie że moja O2 zaczyna zwracać na siebie uwagę innych kierowców Octavi i wtedy powiedziano mi jak komentują to ludzie:
                              1. Gościu zaczął mówić że widział O3!
                              2. Kolejny stwierdził że nie wie jakim trzeba być idiotą żeby przemalować RS na beż (mój fabryczny kolor)
                              3(NAJLEPSZY). Zaczyna mówić że widział dziwną 02 w beżu na co pracownicy salonu zaczynają mu tłumaczyć co zostało w O2 zmienione itp. na co on się pyta -"to jak? porządnego dzwona musiała mieć?)

Wniosek jest prosty. Ja trzymam stare zderzaki i stare listwy w garażu i ich nie sprzedaje.
                              kolega mógłby się pochwalić na forum zdjęciami tego cuda
                              "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• Misiekoctavia
                                Elegance
                                • 2005
                                • 891

Panowie bez przesady Przecież cała masa OI przed FL przechodziła "garażowy" lifting i jest ok. a po dzwonku można też założyć części przed fl więc jest to loteria :wink:

Co do samego fl w OII obawiam się, że nie będzie to takie proste jak w przypadku OI bo przecież już z samymi reflektorami w zderzaku może być problem. Ja bym się w to nie pchał zwłaszcza, że podoba mi się OII przed FL.

Komentarz

• Scyzor
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 28

Ostatnio się przyjżałem takiej jednej po FL.
                                  Zapomnieliśmy o lusterkach zewnętrznych. Też są inne przed i po FL

pzd
                                  Scyzor

Komentarz

• voltar
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1107
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Scyzor
                                    Ostatnio się przyjżałem takiej jednej po FL.
                                    Zapomnieliśmy o lusterkach zewnętrznych. Też są inne przed i po FL

pzd
                                    chyba zapomnielismy celowo bo szczytem stylistyki to one nie są

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• marbab
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 4842
                                      • Fiat
                                      • BMM 2.0 TDI 140 KM

voltar, piekne moze one i nie sa ale przy naszych to w nich widac wiele. Chyba jedyne co bym zamienil u siebie, oczywiscie z elektrycznym skladaniem
                                      Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                      Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Enriquez
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7685
                                        • Superb III (3V3)

zobaczcie tego magika

:shock: :shock: :shock:
                                        Początkowo myślałem że to FL, ale jedynie co, to zegary są inne.
                                        Pozdrawiam
                                        Marcin

Komentarz

• marbab
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4842
                                          • Fiat
                                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

Enriquez, czyzby to wniosek ze szafy nie da sie przeszczepic :?: Swoja droga grubo pojechal
                                          Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                          Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• TomekRs
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1670

o kur**.. chinczyki to wszystko potrafia widac..
                                            ciekawe ile go wyniosla taka modyfikacja.
                                            napewno jakis jelen by sie znalazl, ktory by myslal, ze to o2fl mimo innych zegarow
                                            ps. co robisz na chinskich/japonskich stronach ?

Komentarz

• blind_walker
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 4533
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

"Przetłumaczone" :szeroki_usmiech
                                              情况是这样的,想折腾的能折腾的不能折腾的折腾得出来的折腾不出来的各种折腾都折腾过了,能折腾出来的都折腾出来了,折腾不出来的暂时也就这样了,到了该消停的时候了。。
                                              mkII 20VT (600h worked)
                                              Roooooomster

Komentarz

• abstinent
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4842
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a lusterko wsteczne :?: :lol:

za to co władował to pewnie kupiłby nową

Komentarz

• TomekRs
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 1670

No przecie napisał na samym poczatku praktycznie :
                                                  Niektórzy mówią, że te pieniądze nie jest tak dobra, jak w Hao Rui Magotan CC samochodu B, mam do powiedzenia na niczym z B-samochodowego cenie jest około dwukrotnie, ja nie tak dużo pieniędzy na wersji żebracy z samochodu B również trzeba wrzucić, Octavia otwarcie otwarty jest również bardzo dobra. . .

Komentarz

Pracuję...